Verkkosivuston esikatselu hosts-tiedoston avulla

Jos lisäät merkintöjä hosts-tiedostoon (eli isäntätiedostoon), voit katsella verkkohotellitilille lataamiasi tiedostoja ennen verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtamista. Voit tehdä tämän merkitsemällä verkkohotellitilisi IP-osoitteen isännäksi tietokoneesi hosts-tiedostossa. Hosts-tiedoston sijainti vaihtelee käyttöjärjestelmän mukaan:

Käyttöjärjestelmä Hosts-tiedoston sijainti
Windows (8, 7, XP jne.) c:/windows/system32/drivers/etc/hosts
Mac OS X /private/etc/hosts
Linux /etc/hosts

Huomautus: Kopioi hosts-tiedosto tarvittaessa toiseen sijaintiin, muokkaa kopiota ja siirrä se sitten takaisin alkuperäiseen sijaintiin.

Lisää seuraavaksi verkkotunnuksesi tai verkkohotellitilisi merkintä seuraavassa muodossa:

[tilisi IP-osoite] [hyväksytty verkkotunnuksesi]

Esimerkki:

12.0.0.1     coolexample.com

Voit lisätä myös verkkotunnuksesi www-version. Voit lisätä molemmat verkkotunnukset samalle riville seuraavasti:

12.0.0.1 coolexample.com www.coolexample.com

Tapa, jolla voit tarkistaa IP-osoitteesi, vaihtelee käyttämäsi verkkohotellitilin tyypin mukaan:

Varoitus: Kun muutokset on otettu käyttöön verkkotunnuksessasi, muista poistaa merkintä hosts-tiedostosta. Jos vaihdat pakettisi tai palvelimesi ennen merkinnän poistamista, et voi enää katsella sivustoasi.

Huomautus: Emme tue järjestelmätiedostojen muokkaamista, joten teet mahdolliset muutokset omalla vastuullasi.