Verkkosivuston esikatselu hosts-tiedoston avulla

Joskus on tarpeen esikatsella verkkosivuston tiedostoja verkkohotellitilillä, ennen kuin verkkotunnuksen liikenne ohjataan verkkohotellitiliin. Se onnistuu lisäämällä merkintöjä hosts-tiedostoon paikallisella tietokoneella. Muista, että emme tue järjestelmätiedostojen muokkaamista, joten teet mahdolliset muutokset omalla vastuullasi.

1. Aloita paikantamalla hosts-tiedosto:
    Käyttöjärjestelmä Hosts-tiedoston sijainti
    Windows (10, 8, 7, XP jne.) c:/windows/system32/drivers/etc/hosts
    Mac OS X /private/etc/hosts
    Linux /etc/hosts
  2. Seuraavaksi lisää hosts-tiedostoon verkkotunnuksesi ja verkkohotellitilisi tiedot seuraavassa muodossa:
    [verkkohotellitilisi IP-osoite] [verkkotunnuksesi]

Esimerkki:

12.0.0.1     coolexample.com     www.coolexample.com
  3. Tallenna hosts-tiedoston muutokset ja avaa verkkotunnuksesi haluamassasi selaimessa. Nyt verkkohotellitilisi verkkosivustotiedostot ladataan, ja voit esikatsella verkkosivustoasi.

Varoitus: Kun verkkosivustosi esikatselu on valmis ja olet ohjannut verkkotunnuksesi liikenteen verkkohotellitiliisi, muista poistaa aiemmin lisäämäsi merkintä hosts-tiedostostasi. Jos et poista merkintää ja vaihdat myöhemmin pakettia tai palvelinta, et voi enää katsella sivustoasi.

Lisätietoja

Jos et tiedä verkkohotellitilisi IP-osoitetta mutta tiedät, millainen verkkohotelli sinulla on käytössä, voit selvittää IP-osoitteen oheisten linkkien avulla: