Verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen manuaalinen uudelleenohjaus tai peite

Verkkotunnuksen ja aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus ohjaa verkkotunnuksesi kävijät automaattisesti toiselle verkkosivustolle.

Peite estää kävijöitä näkemästä verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen uudelleenohjausta säilyttämällä verkkotunnuksesi selaimen osoiterivillä.

Katsotaanpa tätä esimerkkiä siitä, miten voit määrittää siirron.

Verkkotunnuksen kivaesimerkki.COM uudelleenohjaus verkkotunnukseen kivaesimerkki.NET
Siirtovaihtoehto Vierailija menee tänne: Sivuston vierailija näkee Osoitepalkkinäytöt
Siirto
pois päältä
coolexample
.COM
coolexample
.COM
coolexample
.COM
Uudelleenohjaus
ilman peitettä
coolexample
.COM
coolexample
.NET
coolexample
.NET
Siirto
peiton kanssa
coolexample
.COM
coolexample
.NET
coolexample
.COM

Verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen uudelleenohjaukseen ja peittämiseen on käytettävä nimipalvelimiamme. Katso lisätietoja kohdasta Verkkotunnusteni nimipalvelinten vaihtaminen.

Vaaditaan: Uudelleenohjattavan verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen A-tietueen täytyy osoittaa kohteeseen 50.63.202.1.

Huomautus: Jos haluat, että sivustosi vierailijat voivat siirtyä verkkotunnukseesi tai aliverkkotunnukseesi www-etuliitteellä tai ilman sitä, sinun on määritettävä verkkotunnuksen uudelleenohjaus www-etuliitteelle.

Verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus tai peite

Ilmeisesti et ole kirjautunut sisään. Jos kirjaudut sisään yllä (kohdassa Tekstikuvake), voit tehdä tämän hieman nopeammin.

1. Siirry DNS-hallinta-sivulle.
  2. Vieritä DNS-hallinta-sivulla alas kohtaan Välitys.
  3. Napsauta Verkkotunnus- tai Aliverkkotunnus-kohdan vierestä Lisää ja syötä verkkotunnus tai aliverkkotunnus:
    • Annettava arvo voi sisältää pisteen (.), mutta ei ensimmäisenä tai viimeisenä merkkinä.
    • Peräkkäiset pisteet (...) eivät ole sallittuja.
    • Koko arvo ei saa olla yli 25 merkkiä.
  4. Valitse Välitä osoitteeseen -kohdassa http:// tai https://. Katso lisätietoja kohdasta HTTP vs. HTTPS.
  5. Syötä URL-osoite, johon haluat tehdä verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen uudelleenohjauksen.
  6. Valitse Uudelleenohjauksen tyyppi:
    • Pysyvä (301): Suorittaa uudelleenohjauksen sivustoon, joka on määritetty ”301 Pysyvästi siirretty” -HTTP-vastauksen Välitä osoitteeseen -kentässä. HTTP 301 -vastauskoodi kertoo käyttäjäagenteille (myös hakukoneille), että kohdesivusto on siirretty pysyvästi.
    • Väliaikainen (302): Suorittaa uudelleenohjauksen sivustoon, joka on määritetty ”302 Löydetty” -HTTP-vastauksen Välitä osoitteeseen -kentässä. HTTP 302 -vastauskoodi kertoo käyttäjäagenteille (myös hakukoneille), että kohdesivusto on siirretty väliaikaisesti.
  7. Valitse haluamasi Asetukset
    • Vain välitys: Uudelleenohjaa verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen ilman peitettä.
    • Välitys peitteen kanssa: Estää uudelleenohjatun verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen URL-osoitteen näkymisen selaimen osoiterivillä ja mahdollistaa metatunnisteiden syöttämisen seuraaviin kenttiin hakukoneita varten:
      • ‌‌Otsikko – Näkyy selainikkunan yläosassa ja hakutuloksissa (otsikossa voi olla enintään 80 merkkiä)
      • ‌‌Kuvaus – Lyhyt sivustosi kuvaus, joka näkyy hakukoneiden hakutuloksissa (kuvauksessa voi olla enintään 150 merkkiä)
      • ‌‌Hakusanat – Pilkuilla erotettu hakusanojen luettelo, joka kuvailee verkkosivustosi sisällön ja tarkoituksen (hakusanat voivat olla yhteensä enintään 500 merkkiä).

Huomautus: Jos haluat, että sivustosi vierailijat voivat siirtyä verkkotunnukseesi tai aliverkkotunnukseesi www-etuliitteellä tai ilman sitä, sinun on määritettävä verkkotunnuksen uudelleenohjaus www-etuliitteelle.

8. Päivitä nimipalveluasetukset automaattisesti uudelleenohjausasetuksille sopiviksi valitsemalla ruutu Update my DNS setting to support this change (Päivitä DNS-asetukseni tukemaan tätä muutosta).
  9. Valitse Tallenna.

Huomautus: Verkkotunnusten tai aliverkkotunnusten uudelleenohjauksen aktivointiin voi kulua 24–48 tuntia.

Peitteen poistaminen

1. Vieritä DNS-hallinta-sivulla alas kohtaan Välitys.
  2. Napsauta Verkkotunnus- tai Aliverkkotunnus-kohdan viereistä Tekstikuvake-kuvaketta (lyijykynä).
  3. Napsauta seuraavaksi Tekstikuvake-kuvaketta (roskakori).
  4. Napsauta Poista.