Verkkotunnustilien ylläpitäjien hallitseminen

Tilien ylläpitäjät voivat hallita eri tilien verkkotunnuksia ilman, että heillä on suora pääsy tilillesi tai laskutustietoihisi.

Lisätietoja tilin ylläpitäjien roolista verkkotunnuksien käyttöoikeuksia määritettäessä on kohdassa

.

HUOMAUTUS: Tämä artikkeli koskee vain verkkotunnuksia. Lisätietoja verkkohotellitilien ylläpitäjien määrittämisestä on kohdassa

.

Voit antaa tilien ylläpitäjille oikeuden hallita verkkotunnuksiasi noudattamalla näitä ohjeita.

Tilin ylläpitäjien lisääminen

Tilin ylläpitäjien lisääminen

Kun haluat antaa tilin ylläpitäjälle oikeuden määrittää verkkotunnuksesi asetuksia, ensimmäisenä toimenpiteenä kyseinen taho on kutsuttava tilisi ylläpitäjäksi.

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Valitse Oma tili -kohdasta Asetukset.
  3. Valitse Tilin ylläpitäjä.
  4. Täytä Tilin ylläpitäjä -kohdan kentät ja valitse sitten Kutsu.

Uusi tilisi ylläpitäjä saa sähköpostiviestin, jonka aihe on "Resurssienb hallintapyyntö – [Nimesi]." Tässä sähköpostiviestissä on linkki, jonka avulla tilin ylläpitäjä voi hyväksyä pyynnön. Uuden tilin ylläpitäjän on joko luotava uusi tili tai kirjauduttava olemassa olevalle tilille voidakseen hyväksyä kutsun.

Pääsyoikeuksien myöntäminen tilien ylläpitäjille

Kun uusi tilin ylläpitäjä on hyväksynyt kutsusi, voit määrittää verkkotunnuksia hänen hallittavakseen. Voit pitää määritetyt verkkotunnukset erillisissä kansioissa. Näin voit helposti määrittää tunnuksia luomalla kansion verkkotunnuksien hallintatoiminnossa tilin ylläpitäjän käyttöoikeuksilla.

HUOMAUTUS: Sinulla on oltava käytössäsi Premium DNS -palvelu, jotta voit määrittää tiliesi ylläpitäjille DNS-käyttöoikeuksia ja muokkausoikeuksia.

Pääsyoikeuksien myöntäminen tilien ylläpitäjille

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Napsauta verkkotunnusten vieressä Käynnistä.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Kansiot, ja valitse sitten Lisää kansio. Jos et näe Lisäasetukset-valintaa, napsauta verkkotunnuksen vasemmalla puolella olevaa pientä nuolta.
  4. Nimeä kansio ja valitse sitten Määritä tilin ylläpitäjä.

HUOMAUTUS: Voit käyttää myös olemassa olevia kansiota.

5. Valitse Tilin ylläpitäjä -luettelosta ylläpitäjä, jolle haluat myöntää kansion käyttöoikeuden, ja valitse sitten jokin seuraavista käyttöoikeusasetuksista:
    • Ylläpitäjän käyttöoikeus – Voit hallita kaikkia seuraavia verkkotunnuksien ominaisuuksia: yhteystiedot, nimipalvelimet, isännät, verkkotunnuksen uudelleenohjaus, lukitus / lukituksen poisto, automaattinen uusinta, peruuttaminen ja aliverkkotunnukset
    • Mukautettu — Hallitse vain valitsemiasi toimintoja
    • Vain luku — Pelkkä verkkotunnusten tarkastelu ilman toimintojen hallintaa
    • Ei mitään — Älä salli tilin ylläpitäjän käyttää tätä kansiota
  6. Napsauta OK.

Verkkotunnuksien määrittäminen tilin ylläpitäjille

Kun tilin ylläpitäjille on määritetty kansioiden käyttöoikeudet, he voivat hallita verkkotunnuksia, jotka määrität heidän kansioihinsa.

Verkkotunnuksien määrittäminen tilin ylläpitäjille

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Napsauta verkkotunnusten vieressä Käynnistä.
  3. Pidä hiiren osoitinta sen kansion kohdalla, joka sisältää tilin ylläpitäjälle määritettävät verkkotunnukset. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa.
  4. Valitse tilin ylläpitäjä ja kansion käyttöoikeudet.
  5. Napsauta Tallenna.

HUOMAUTUS: Kansio on ensin luotava, jotta siihen voidaan lisätä verkkotunnuksia. Kun kansio on luotu, siirry verkkotunnuksien hallintatoiminnon Kaikki verkkotunnukset -näkymään ja valitse kaikkien kyseiseen kansioon haluamiesi verkkotunnuksien valintaruutu. Siirry sitten kohtaan Järjestä ja valitse Lisää kansioon.

Roolien määrittäminen tilin ylläpitäjille

Voit määritellä ja sitten määrittää tilin ylläpitäjille käyttöoikeusprofiileja.

• Järjestelmänvalvoja — Tämä on käyttöoikeuksien korkein taso. Tilisi ylläpitäjällä voi olla kaikki määrittämäsi roolit.
  • Mukautettu käyttöoikeus — Määritä roolit, jotka haluat myöntää tilisi ylläpitäjälle:
    • Yhteystiedot — Tilin ylläpitäjä voi muokata luotettujen verkkotunnusten yhteystietoja sekä .us-verkkotunnusten Nexus-tietoja.
    • Nimipalvelimet — Tilin ylläpitäjä voi muokata luotettujen verkkotunnusten nimipalvelintietoja.
    • Isännät — Tilin ylläpitäjä voi muokata luotettujen verkkotunnusten isäntäpalvelinten yhteenvetoja.
    • Verkkotunnusten välitys — Tilin ylläpitäjä voi muokata luotettujen verkkotunnusten välitysasetuksia.
    • Automaattinen uusiminen — Tilin ylläpitäjä voi määrittää, uusitaanko vanhentuneet verkkotunnukset automaattisesti.
    • Peruutus — Tilin ylläpitäjä voi peruuttaa luotetut verkkotunnukset.
    • Aliverkkotunnukset — Tilin ylläpitäjä voi muokata luotettujen verkkotunnusten aliverkkotunnusten asetuksia.
  • Vain luku — Tilin ylläpitäjä voi tarkastella luotettuja verkkotunnuksia mutta ei tehdä muutoksia.

Tilin ylläpitäjien poistaminen

Voit poistaa tilin ylläpitäjien käyttöoikeuden verkkotunnuksiisi tilisi asetuksista.

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Valitse Oma tili -kohdasta Asetukset ja valitse sitten Tilin ylläpitäjä.
  3. Valitse Tilin ylläpitäjä -valikosta poistettava ylläpitäjä ja valitse sitten Kumoa.