Vie tai varmuuskopioi yhteystietoni, kalenterini ja sähköpostini

Luomalla Office-varmuuskopiotiedoston voit tallentaa ja viedä sähköpostiviestit, yhteystiedot ja kalenteritiedot. Tämän jälkeen voit tuoda varmuuskopiosi uuteen sähköpostipalvelupakettiin, sähköpostipalveluun tai Outlookin uuteen versioon. Vientiin eivät sisälly metadata, kuten kansion ominaisuudet (näkymät, käyttöoikeudet ja AutoArchive-asetukset), viestisäännöt ja estettyjen lähettäjien luettelot.

Huomautus: GoDaddy ei tue manuaalisia varmuuskopioita tai Outlook-datatiedostojen (.pst ja .ost) tuomista.

Valitse oma Outlook-versiosi nähdäksesi siihen liittyvät vaiheet. Etkö ole varma, mikä versio sinulla on? Tässä on Microsoft-artikkeli, jonka avulla voit tarkistaa, mitä Outlook-versiota käytät.

Windows Mac Verkkohotelli

Outlook 2013, 2016 tai uudempi

Outlook 2010

Outlook 2007

Outlook 2016 tai uudempi

Outlook 2011

Outlookin verkkoversio (vain yhteystiedot)

Outlook Windows-tietokoneelle

Outlook 2013, 2016 tai uudempi (Windows)

1. Avaa Outlook .
  2. Valitse vasemmassa yläkulmassa Tiedosto.
  3. Valitse Avaa ja vie > Tuonti/vienti.
  4. Valitse Vie tiedostoon > Seuraava.
  5. Valitse Outlook-datatiedosto (.pst) > Seuraava.
  6. Jos haluat viedä koko postilaatikkosi, valitse sähköpostitilin nimi ja jatka seuraavaan vaiheeseen. Jos haluat viedä vain Kalenteri- tai Yhteystiedot-kansiosi, valitse kyseinen kansio. (Voit viedä ainoastaan yhden tyypin kerrallaan, joten sinun on toistettava nämä vaiheet molempien kansioiden kohdalla erikseen, jos haluat viedä sekä yhteystiedot että kalenterit.)
  7. Varmista, että Sisällytä alikansiot -valintaruutu on valittuna, ja valitse sitten Seuraava.
  8. Valitse Selaa määrittääksesi, minne Outlookin datatiedosto (.pst) tallennetaan. Anna tiedoston nimi ja jatka valitsemalla OK.
  9. Jos viet olemassa olevaa Outlookin datatiedostoa (.pst), määritä kohdassa Asetukset, miten toimitaan, jos vietävät kohteet ovat jo tiedostossa.
  10. Valitse Valmis.
  11. Vienti alkaa välittömästi, ellei uutta Outlookin datatiedostoa (.pst) ole luotu tai jos vienti tapahtuu olemassa olevaan, salasanalla suojattuun .pst-tiedostoon.
    • Jos luot Outlookin datatiedostoa (.pst), valinnainen salasana voi auttaa suojaamaan tiedoston. Kun Luo Outlookin datatiedosto -valintaikkuna tulee näkyviin, anna salasana ruutuihin Salasana ja Vahvista salasana ja valitse sitten OK. Anna salasana Outlookin datatiedoston salasanan valintaikkunassa ja valitse OK.
    • Jos viet olemassa olevaa, salasanalla suojattua Outlookin datatiedostoa (.pst), anna salasana Outlookin datatiedoston salasana -valintaikkunassa ja valitse OK.

Takaisin alkuun

Outlook 2010 (Windows)

Microsoft lopetti Office 2010:n tuen 13.10.2020, ja nämä ohjeet ovat vain viitteeksi. Tutustu Microsoftin tarjoamiin lisätietoihin.

1. Avaa Outlook .
  2. Valitse Tiedosto valintanauhan yläosassa ja valitse sitten Asetukset.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ruudussa Lisäasetukset.
  4. Valitse Vie-osiossa Vie.
  5. Valitse Vie tiedostoon ja Seuraava.
  6. Valitse Outlook-datatiedosto (.pst) ja Seuraava.
  7. Valitse vietävän sähköpostitilin nimi. Vain yhden tilin tiedot voidaan viedä kerrallaan.
  8. Valitse Sisällytä mukaan alikansiot -valintaruutu, niin voit viedä Kalenteri-, Yhteystiedot- ja Saapuneet-kansiosi. Valitse Seuraava.
  9. Valitse Selaa määrittääksesi, minne Outlookin datatiedosto (.pst) tallennetaan, ja anna tiedoston nimi. Jatka valitsemalla OK. (Jos veit jonkin tiedoston jo aikaisemmin, varmista, että vaihdat tiedoston nimeä olemassa olevan nimen käyttämisen sijasta.)
  10. Jos viet olemassa olevaa Outlookin datatiedostoa (.pst), määritä kohdassa Asetukset, mitä tehdään, kun vietävät kohteet ovat jo tiedostossa.
  11. Valitse Valmis.
  12. Vienti alkaa välittömästi, ellei uutta Outlookin datatiedostoa (.pst) ole luotu tai jos vienti tapahtuu olemassa olevaan, salasanalla suojattuun .pst-tiedostoon.
    • Jos luot uutta Outlookin datatiedostoa (.pst), valinnainen salasana voi auttaa suojaamaan tiedoston. Kun Luo Outlookin datatiedosto -valintaikkuna tulee näkyviin, anna salasana ruutuihin Salasana ja Vahvista salasana ja napsauta sitten OK. Anna salasana Outlookin datatiedoston salasanan valintaikkunassa ja valitse OK.
    • Jos viet olemassa olevaa, salasanalla suojattua Outlookin datatiedostoa (.pst), anna salasana Outlookin datatiedoston salasana -valintaikkunassa ja valitse OK.

Takaisin alkuun

Outlook 2007 (Windows)

Microsoft lopetti Office 2007:n tuen 10.10.2017, ja nämä ohjeet ovat vain viitteeksi. Tutustu Microsoftin tarjoamiin lisätietoihin.

1. Avaa Outlook .
  2. Valitse valintanauhan yläosasta Tiedosto.
  3. Valitse Tuonti ja vienti.
  4. Valitse Vie tiedostoon ja Seuraava.
  5. Valitse Henkilökohtainen tiedostokansio (.pst) ja Seuraava.
  6. Valitse vietävän sähköpostitilin nimi. Vain yhden tilin tiedot voidaan viedä kerrallaan.
  7. Valitse Sisällytä mukaan alikansiot -valintaruutu, niin voit viedä Kalenteri-, Yhteystiedot- ja Saapuneet-kansiosi. Valitse Seuraava.
  8. Valitse Selaa määrittääksesi, minne Outlookin datatiedosto (.pst) tallennetaan, ja anna tiedoston nimi. Jatka valitsemalla OK. (Jos veit jonkin tiedoston jo aikaisemmin, varmista, että vaihdat tiedoston nimeä olemassa olevan nimen käyttämisen sijasta.)
  9. Jos viet olemassa olevaa Outlookin datatiedostoa (.pst), määritä kohdassa Asetukset, miten toimitaan, jos vietävät kohteet ovat jo tiedostossa.
  10. Valitse Valmis.
  11. Vienti alkaa välittömästi, ellei uutta Outlookin datatiedostoa (.pst) ole luotu tai jos vienti tapahtuu olemassa olevaan, salasanalla suojattuun .pst-tiedostoon.
    • Jos haluat suojata .pst-tiedostosi salasanalla, anna salasana Salasana- ja Vahvista salasana -kenttiin ja napsauta sitten OK. Anna salasana Outlookin datatiedoston salasanan valintaikkunaan ja napsauta OK.
    • Jos viet olemassa olevaa, salasanalla suojattua henkilökohtaista tiedostokansiota (.pst), anna salasana Outlookin datatiedoston salasana -valintaikkunaan ja napsauta OK.
  12. Valitse OK, jos et halua suojata tiedostoasi salasanalla.

Takaisin alkuun

Outlook Mac-tietokoneelle

Outlook 2016 tai uudempi (Mac)

1. Avaa Outlook .
  2. Jos olet Outlookin uudessa versiossa, kytke Uusi Outlook pois päältä. Jatka muussa tapauksessa seuraavaan vaiheeseen.
    Uusi Outlook -vaihtopainike
  3. Valitse Työkalut-välilehdessä Vie. (Jos et näe Vie-vaihtoehtoa, etsi sitä Outlookin tiedosto -valikosta.)
  4. Valitse Vie arkistotiedostoon (.olm) -ruudussa valintaruudut niiden osien kohdalla, jotka haluat viedä (valitse ne kaikki, jos haluat viedä koko postilaatikkosi), ja valitse sitten Jatka.
  5. Valitse Tallenna nimellä -kohdassa Suosikit-osiossa Lataukset-kansio ja valitse sitten Tallenna.
  6. Saat ilmoituksen, kun datasi on viety. Valitse Valmis.

Takaisin alkuun

Outlook 2011 (Mac)

Microsoft lopetti Office 2011:n tuen 10.10.2017, ja nämä ohjeet ovat vain viitteeksi. Tutustu Microsoftin tarjoamiin lisätietoihin.

Outlook 2011:ssä käytettävissäsi ovat seuraavat vientivaihtoehdot:

• Vie Outlook for Mac -datatiedostoon
  • Vie yhteystiedot sarkaimilla erotettuna tekstitiedostona
  • Vie yksittäisiä kohteita
Vie Outlook for Mac -datatiedostoon

Kun viet Outlook for Mac -datatiedostoon, voit halutessasi suodattaa tietoa luokan tai kohteen tyypin perusteella. Vientiprosessin aikana voit valita, säilytätkö viedyt kohteet Outlookissa vai poistetaanko ne viennin jälkeen.

Microsoft Exchangen ja hakemistopalveluiden tilit eivät vie yhteystietoja hakemistosta tai julkisiin hakemistoihin tallennettuja kohteita.

1. Valitse Tiedosto-valikossa Vie > Outlook for Mac -datatiedosto.
  2. Valitse suodatusvaihtoehto luokan tai kohteen tyypin mukaan. (Jos haluat viedä kaikki Outlookin kohteet, valitse Seuraavien tyyppien mukaiset kohteet ja valitse kaikki valintaruudut.)
  3. Jatka napsauttamalla oikealle osoittavaa nuolta ja noudata sitten ohjeita. Outlook for Mac -datatiedosto käyttää .olm-päätettä.
Vie yhteystiedot sarkaimilla erotettuna tekstitiedostona

Vie yhteystiedot ja niihin liittyvät tiedot suoraan sarkaimilla erotettuna tekstitiedostona. Voit avata tämän tiedoston muilla sähköposti-, taulukkolaskenta- ja tietokantasovelluksilla. Salausvarmenteita ei viedä.

1. Valitse Tiedosto-valikosta Vie.
  2. Valitse vientiavustajassa kohta Yhteystiedot luetteloon ja noudata sitten ohjeita. Sarkaimilla erotetut tiedostot tallennetaan käyttäen .txt-päätettä.
Vie yksittäisiä kohteita

Voit myös viedä yksittäisiä kohteita yksittäisinä tiedostoina, joko varmuuskopiona tai käytettäväksi muissa sovelluksissa.

1. Valitse kohdeluettelosta kohde, jonka haluat viedä. (Jos haluat valita useampia kohteita, pidä Command-näppäintä painettuna samalla, kun napsautat kohteita.)
    Kohde Tiedostotyyppi
    Sähköpostiviestit .eml
    Yhteystiedot .vcf (vCard)
    Kalenteritapahtumat ja tehtävät .ics
    Huomautukset .html
  2. Vedä valinta työpöydälle tai kansioon Finderissä.

Takaisin alkuun

Outlookin verkkoversio

Yhteystiedot Outlookin verkkoversiossa

1. Kirjaudu sisään Outlookiin verkkosivun kautta. Käytä Microsoft 365 -sähköpostiosoitettasi ja -salasanaasi (palvelun GoDaddy-käyttäjänimesi ja -salasanasi eivät toimi tässä tapauksessa).
  2. Valitse sivun vasemmassa alakulmassa Ihmiset Ihmiset.
  3. Valitse oikeassa yläkulmassa Hallitse > Vie yhteystiedot.
  4. Valitse, haluatko viedä kaikki yhteystiedot vai vain jonkin tietyn kansion sisältämät yhteystiedot. Valitse sitten Vie.

Yhteystietosi tallennetaan .csv-tiedostona, joka voidaan tuoda muihin sähköpostisovelluksiin (kuten Gmail) tai muihin Outlook-versioihin.

Takaisin alkuun