No jopas. Näyttää siltä, että hullut robotit ovat taas vauhdissa! Ne ovat ottaneet vallan – ja kääntäneet tämän sivun omalle kielellesi. Robotit tarkoittavat tosiasiassa vain hyvää, ja niiden metallisydän sykkii lämpimänä. Ne haluavat auttaa! Kerro meille, miten hyvin robotit ovat hoitaneet homman. Käytä sivun alalaidan painikkeita. Siirry englanninkieliseen versioon

Vinkkejä sähköpostini suojaamiseen

Sähköposti on yksi tärkeimmistä tavoista, joita yritykset käyttävät viestinnässä, joten on tärkeää suojata sähköpostisi haitalliselta toiminnalta, joka voi haitata tuottavuuttasi tai jopa vahingoittaa mainettasi.

Jos sähköpostissasi on roskapostia, tietourkintalinkkejä, viruksia tai haittaohjelmia, viestisi saattavat siirtyä vastaanottajien roskapostikansioihin tai olla täysin estetty.

Jotta voit suojautua vaaroilta, sinun on ymmärrettävä yleiset hyökkäystavat ja niiden estäminen.

Yleiset hyökkäystavat

Verkkourkinta

Verkkourkintasähköpostit yrittävät jäljitellä todellista yritystä huijaamaan vastaanottajat antamaan henkilökohtaisia tietojaan. Jos vastaanottaja esimerkiksi seuraa sähköpostista linkkiä, joka siirtyy vääriä kirjautumissivuja varten, hyökkääjä voi kerätä sähköpostiosoitteensa ja salasanansa haitallista käyttöä varten.

Verkkourkintasähköpostit näyttävät usein laillisilta, mutta niissä on muutamia hienovaraisia eroja. Varo seuraavia asioita:

• Lähettävä sähköpostiosoite ei vastaa yritystä, kuten verkkotunnuksen kirjoitusvirhe (kuten @micr0soft).
  • Linkit, joiden mukaan he menevät yhteen paikkaan, mutta todella menevät jonnekin muualle. Vie hiiren osoitin linkkien päälle, niin näet, mihin ne todella lähetetään.

Lue lisää verkkourkintasähköpostista .

Sosiaalinen suunnittelu

Sosiaalinen suunnittelu manipuloi ihmisiä luopumaan luottamuksellisista tiedoista tai pääsystä. Tämä voi tapahtua sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa tai henkilökohtaisesti. Näissä vuorovaikutuksissa sosiaalisuunnittelija yrittää hankkia tietoja sinusta tai yrityksestäsi ja käyttää niitä sitten sähköpostiosoitteeseesi tai GoDaddy -tilillesi.

Sosiaalisen suunnittelun avulla voit varoa seuraavia asioita:

• Kiireellisyys.
    Esimerkki: Yritän auttaa asiakasta ja tarvitsen tätä juuri nyt!
  • Kelvollisen lähteen esiintyminen toisena henkilönä näyttää olevan laillista.
    Esimerkki: Olen GoDaddy. Minun täytyy lähteä viidessä minuutissa ja minun täytyy käyttää tiliäsi juuri nyt.

Huomautus: GoDaddy ei koskaan pyydä tilisi salasanaa tai monivaiheista todennuskoodia sähköpostiosoitteeseesi tai GoDaddy-tilillesi.

Virukset tai haittaohjelmat

Tuntemattomien tai odottamattomien lähettäjien lähettämiä viestejä tulee käsitellä äärimmäisen varovaisesti. Ne voivat sisältää viruksia tai haittaohjelmia, jotka ladataan liitteistä tai kuvista.

Varotoimenpiteenä monet sähköpostiohjelmat estävät saapuvien viestien kuvat automaattisesti, kunnes niitä kehotetaan näyttämään. Jos päätät näyttää aina lähettäjän kuvia, varmista, että sinulla on vakiintunut suhde.

Älä koskaan avaa tuntemattomien lähettäjien liitetiedostoja.

Parhaat käytännöt itsesi suojaamiseksi

Tunne uhan merkit

Tieto siitä, mihin varoa on, on suurin askel, jolla voit turvata itsesi. Yhtä parasta käytäntöä ei taata, joten varoitus epäilyttävästä toiminnasta on yksi parhaista puolustustavoistasi.

Varmista, että pysyt ajan tasalla uusista hyökkäystavoista ja opeta kaikille käyttäjille parhaita käytäntöjä. Tämä auttaa kaikkia pysymään valppaina ja ryhtymään ylimääräisiin varotoimiin.

Käytä vahvoja salasanoja

Vahvat salasanat auttavat estämään helposti sähköpostin kirjautumisen. Microsoft 365 -sähköpostisalasanasi on oltava 9–32 merkkiä pitkä, eikä se saa sisältää virheellisiä merkkejä tai välilyöntejä.

Harkitse seuraavia parhaita käytäntöjä valitessasi salasanaa:

• Käytä tunnuslauseita (jotka eivät liity toisiinsa), joka on helppo muistaa, mutta vaikea arvata. Tutustu tähän parempien salasanojen rakentamista käsittelevään artikkeliin National Institute for Standards and Technology (NIST).
  • Älä käytä salasanoja uudelleen. Kunkin sisäänkirjautumisen yksilölliset salasanat estävät huonoja toimijoita käyttämästä muita tilejä, jos he saavat salasanasi.
  • Kirjaudu aina ulos tililtäsi, kun käytät laitetta, jonka jaat muiden ihmisten kanssa.
  • Älä koskaan jaa salasanaasi.

Ota monivaiheinen todennus käyttöön

MFA on toinen tapa todistaa henkilöllisyytesi kirjautumisen yhteydessä. Harkitse MFA: n lisäämistä GoDaddy- ja Microsoft 365 -tileillesi. Jos käyttäjänimesi ja salasanasi ovat kuitenkin vaarantuneet, MFA estää hyökkääjää käyttämästä tiliä, koska hänellä ei ole pääsyä vaadittavan todennuksen seuraavalle tasolle.

Kun määrität MFA: n sähköpostillesi, suosittelemme Microsoft Authenticator -sovellusta . Se luo kertakoodin, joka on turvallisempi kuin tekstiviestillä lähetetty kertakoodi.

Tarkista laitteesi säännöllisesti

Joskus paremmista ponnisteluistamme huolimatta jokin tahattomasti tartuttaa laitteemme. Kaikkien laitteiden säännöllinen skannaus virusten ja haittaohjelmien varalta auttaa löytämään ja poistamaan nämä uhat, toivottavasti ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa tai keräävät arkaluontoisia tietoja. Harkitse skannausta säännöllisin väliajoin, kuten päivittäin, viikoittain tai joka toinen viikko.

Jos epäilet vaarantumista, irrota laitteesi välittömästi Internetistä tai verkostostasi. Vaihda sähköpostiosoitteesi (ja muiden tilien, joiden tietoturva on vaarantunut) salasana käyttämällä laitetta, jonka tiedät olevan puhdas, ja tarkista sitten mahdollisesti saastunut laite virusten ja haittaohjelmien varalta.

Päivitä laitteesi säännöllisesti

Kun laitteillasi on rutiinipäivityksiä, ne voivat vaihdella uusista ominaisuuksista hiljattain havaittujen haavoittuvuuksien tietoturvapäivityksiin. Huonot toimijat käyttävät hyväkseen haavoittuvuuksia, joten varmista, että päivität laitteita säännöllisesti, jotta pysyt turvassa.

Varmista myös, että käytät laitteellesi uusimpia käytettävissä olevia käyttöjärjestelmiä. Uusimman käyttöjärjestelmän käyttö suojaa nykyisiltä uhilta. Windows, Mac, Android ja iOS ovat esimerkkejä yleisistä käyttöjärjestelmistä. Tarkista laitteesi käyttöjärjestelmän ohjeasiakirjoista, käytätkö uusinta versiota ja kuinka se päivitetään.

Harkitse sähköpostin lisäskannausta

Tarkastele ja hallitse uhkasuojauskäytäntöjä kohdassa Tietoturva & Compliance Center , mukaan lukien haittaohjelmien ja roskapostin estäminen. Voit myös luoda uusia käytäntöjä oletuskäytäntöjen lisäksi.