Mikä on sivustokartta?

Sivustokartta ilmoittaa hakukoneille, että yksittäiset sivustosi sivut ovat uusia tai päivitettyjä ja että ne ovat indeksoitavissa. Sivustokarttaprotokolla koostuu XML -tiedostosta, joka sisältää verkkosivustosi URL -osoitteet ja kolme muuta valinnaista tietoa kullekin sivulle:

• Miten usein URL-osoitetta päivitetään.
  • Milloin URL-osoite viimeksi päivitettiin.
  • URL -osoitteen prioriteetti suhteessa verkkosivuston muihin sivuihin.

Valitse kysymys, niin näet vastauksen siihen:

Onko verkkosivustoilla edelleen sivustokarttoja?

Ehdottomasti. Paras käytäntö on, että kaikenkokoisilla verkkosivustoilla on sivustokartta.

Pitäisikö minun käyttää sivustokarttaa?

Verkkosivustosi hyötyy sivustokartan käytöstä, jos

• Sitä muokataan usein
  • Käyttää Javascriptiä tai Flashia® navigointiin tai sisällön näyttämiseen
  • Sisältää suuren tietokannan tai arkiston sivuista, joihin pääsee vain hakutoiminnon kautta

Miksi verkkosivusto tarvitsee sivustokartan?

Sivustokartta ohjaa hakukoneet indeksoidessaan sivustoasi, määrittää priorisoitavat sivut ja kertoo, kuinka usein hakurobottien tulisi palata.

Mitä sivustokartan tulisi sisältää?

Sisällytä kaikki verkkosivustosi sivut, joita vierailijat voivat käyttää. XML -sivustokarttaan voit sisällyttää lisätietoja, kuten:

• Prioriteettisivut
  • Sivupäivitysten toistuvuus
  • Sivut, joita ei indeksoida hakutuloksissa

Onko kaikilla verkkosivustoilla sivustokartta?

Verkkosivustolla ei tarvitse olla sivustokarttaa. Mutta yhden lisääminen auttaa hakukonetta tiedottamaan, kuinka verkkosivustosi sivuja voidaan näyttää hakutuloksissa.
Takaisin alkuun

Tarvitsenko sivustokartan pienelle verkkosivustolle?

Sivustosi toimii hyvin ilman sitä. Sivustokartta auttaa hakurobotteja indeksoimaan sivustosi, mutta jos sinulla on vain yhden sivun sivusto tai pienempi henkilökohtainen sivusto, se ei välttämättä ole tarpeen. Mitä suurempi sivustosi on, sitä enemmän sinun kannattaa harkita sivustokartan lisäämistä.

Tarvitsenko sivustokartan hakukoneoptimointia varten?

Sivustokartan käyttäminen ei takaa, että hakukoneet löytävät sivustosi jokaisen sivun, mutta ne antavat vihjeitä siitä, että hakurobotit voivat indeksoida sivustosi älykkäämmin. On syytä harkita XML -sivustokarttaa osana SEO -strategiasi.