Mikä on käänteinen DNS?

Käänteinen DNS (rDNS) on nimiresoluutio, joka hakee IP -osoitteet verkkotunnuksen hankkimiseksi suorittamalla DNS -palvelimen päinvastaisen toiminnon, joka muuttaa verkkotunnukset IP -osoitteiksi.

Käänteistä DNS: ää voidaan käyttää roskapostisuodattimena. Roskapostin lähettäjät käyttävät tyypillisesti virheellisiä IP -osoitteita, jotka eivät täsmää verkkotunnusten kanssa. Käänteinen DNS -ohjelma etsii saapuvan viestin IP -osoitteen ja jos kelvollista verkkotunnuksen nimeä ei löydy, palvelin estää viestin. Vaikka käänteinen DNS on melko tehokas roskapostin suodatukseen, se myös usein estää kelvolliset sähköpostit.

Määritämme käänteisen DNS: n automaattisesti kaikille sähköpostipalveluillemme. IP -omistajuuden rajoitusten vuoksi emme salli tällä hetkellä mukautettuja käänteisiä DNS -asetuksia palveluillamme tai tuotteillamme. Käänteisen DNS: n hallintaan on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja omien palvelimien tarjoukset.

Huomautus: Älä käytä PTR -tietuetta käänteisen DNS: n määrittämiseen järjestelmässämme.