WordPress-sivuston siirtäminen manuaalisesti

Huomaa: jos siirrät WordPress-sivustoa osoitteesta WordPress.com, sinun tulee noudattaa vaihtoehtoisia vaiheita (Siirrä sivustoni osoitteesta WordPress.com).
Vaaditaan: tarvitset seuraavat työkalut tässä sarjassa vaadittavien vaiheiden suorittamista varten:
  • Kohteena oleva WordPress-sivusto, joka on määritetty ja toiminnassa ja johon sivustosi sisältö siirretään. Tämän WordPress-sivuston sisältö korvataan.
  • FTP-sovellus, jonka avulla voit siirtää sivustosi tiedostot. Suosituksemme on FileZilla.
  • Jos WordPress-sivustoasi isännöidään Managed WooCommerce Stores -sopimuksen kautta, sinun täytyy määrittää SFTP-käyttöoikeus ennen kuin voit muodostaa yhteyden FTP-sovelluksella.
  • Tekstieditori sivustosi wp-config.php-määritystiedoston viimeisten muokkausten tekemiseen. Suosituksemme on Notepad++. Älä muokkaa näitä tiedostoja tekstinkäsittelyohjelmalla, kuten Microsoft Word.

WordPress-sivuston siirtäminen manuaalisesti voi vaikuttaa vaivalloiselta, mutta se ei ole lainkaan monimutkaista. Kun tiedät, mitkä kokonaisuudet pitää siirtää ja minne, osaat varmasti tehdä loput itse.

WordPress-sivuston tärkeimmät osat ovat seuraavat:

• Ydintiedostot: Nämä ovat PHP-tiedostoja ja niihin liittyviä lähdetiedostoja, joista WordPress koostuu. Siirrossa on usein kyse yhden WordPress-asennuksen siirtämisestä toiseen, joten ydintiedostot ovat jo olemassa kohteessa, eikä niitä tarvitse siirtää. Nämä tiedostot sijaitsevat wp-admin- ja wp-includes-kansioissa. Näitä kansioita ei tarvitse siirtää.
  • Sivustotiedostot: Sivustotiedostot ovat PHP-tiedostoja ja niihin liittyviä tiedostoja, jotka muodostavat sivustosi ulkoasun ja ilmeen. Tähän tiedostoryhmään kuuluvat teemat, plugin-laajennukset ja muut mediatiedostot. Nämä sijaitsevat wp-content-kansiossa, ja tämä kansio on siirrettävä.
  • Tietokanta: Tietokantaan on tallennettu sivuston asetukset. Myös tämä kansio on siirrettävä.

Huomautus: Jos siirrät WordPress-sivuston Managed WordPress-pakettiin, alustaan sisältyvä automaattinen siirtotyökalu säästää aikaa ja vaivaa. Jos et pysty siirtämään sivustoa automaattisella siirtotyökalulla, jatka tämän artikkelisarjan parissa.

Siirrä WordPress-sivustosi manuaalisesti seuraavasti:

Lataa sivustosi tiedostot

Aloita lataamalla sivustosi tiedostot FTP-sovelluksella.

Vie tietokantasi

Vie tietokanta phpMyAdminin avulla.

Siirrä sivustosi tiedostot palvelimelle

Siirrä sivuston tiedostot uuden WordPress-sivuston palvelimeen FTP-sovelluksella.

Tuo tietokantasi

Tuo tietokanta uuteen WordPress-sivustoon phpMyAdminin avulla.

Tee lopulliset muokkaukset

Viimeistele siirto muokkaamalla WordPress-sivustosi määritystiedostoa.