WordPress-verkkotunnuksen muuttaminen, kun sivusto siirretään uuteen sijaintiin

WordPress®-blogin siirtämiseen palvelimesta toiseen on eri tapoja. Siirtäessäsi sivuston uuteen palvelimeen tai verkkohotelliin sinun pitää käyttää vain tätä menetelmää, jos haluat vaihtaa verkkotunnuksen, jonka sivustossa WordPress-blogisi isännöidään.

Jos siirrät sivustosi, mutta käytät samaa verkkotunnusta, katso WordPress-sivuston siirtäminen toiselta isännältä meille.

Jos haluat pelkästään muuttaa WordPress-verkkotunnuksesi, katso WordPress-verkkotunnuksen nimen muuttaminen.

Jos asensit WordPressin väärän hakemistoon palvelimessasi, katso

.

Jotta pääset alkuun, sinun pitää ottaa WordPress käyttöön verkkohotellitililläsi. Jos haluat lisätietoja, katso WordPressin asentaminen verkkohotellitiliin. Sen jälkeen kun WordPress on asennettu käyttöösi, sinun pitää viedä olemassa oleva blogisi ja tietokantasi pois vanhasta palvelimesta ja sitten tuoda ne uuteen palvelimeen. Ja prosessin loppuun viemiseksi sinun täytyy päivittää wp-config.php -tiedostosi ja korjata rikkinäiset linkit sivustollasi.

1. Blogin vieminen ja lataaminen pois palvelimesta

Voit viedä ja ladata WordPress-blogit nykyiseltä isännältä, kun varmuuskopioit ensin nykyisen tietokantasi ja varmistat, että voit käyttää WordPress-tiedostoja nykyisen palvelimesi kautta.

Vie ja lataa blogi pois palvelimesta seuraavasti:

1. Tunnista tietokanta, jota WordPress-blogisi käyttää, ja luo sitten tietokannastasi varmuuskopio SQL-tiedostona. Lisätietoja on WordPressin ohjeissa.
  2. Muodosta yhteys nykyiseen webhotellitiliisi käyttäen FTP:tä. Katso lisätietoja:
  3. Lataa tietokoneeseesi wordpress-kansion koko sisältö.

2. WordPress-sivuston tuominen ja lataaminen uuteen palvelimeen

WordPress-blogin tuonti ja lataus palvelimiimme edellyttää, että sinulla on käytössäsi uusi webhotellipalvelin ja tietokanta.

Tuo ja lataa WordPress-blogi uuteen palvelimeen seuraavasti:

1. ‌‌Kirjaudu sisään uuteen verkkohotellitiliisi FTP-sovelluksella.
  2. Lataa ja korvaa verkkohotelliisi tallentamasi wordpress-kansion sisältö.
  3. Luo uusi MySQL-tietokanta. Jos haluat lisätietoja, katso MySQL- tai SQL Server -tietokantojen luominen webhotellitiliäsi varten.
  4. Huomaa tietokannan Tietokantanimi, Isäntänimi ja käyttämäsi salasana.
  5. Palauta tallentamasi SQL-tiedosto uuteen tietokantaasi. Jos haluat lisätietoja, katso MySQL-tietokannan palauttaminen toisesta verkkohotellista.

3. wp-config.php-tiedoston päivittäminen

Jotta saisit sivustosi toimimaan jälleen, sinun pitää päivittää wp-config.php-tiedosto uudella verkkotunnuksen nimellä.

Päivitä wp-config.php-tiedosto seuraavasti:

1. Käyttäen verkkohotellitilisi editoria avaa wp-config.php-tiedostosi.
  2. Lisää seuraavat kaksi riviä tiedostoon, jossa esimerkki.com on sivustosi oikea osoite. Lisätietoja on WordPressin ohjeissa.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');
  3. Etsi osa, joka näyttää seuraavalta:
    /** Tietokannan nimi WordPressiä varten */
    define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere');
    /** MySQL-tietokannan käyttäjänimi */
    define('DB_USER', 'usernamehere');
    /** MySQL-tietokannan salasana */
    define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere');
    /** MySQL-isäntänimi */
    define('DB_HOST', 'localhost');
  4. Anna tietokantiedot tietokannastasi seuraavasti:
    • putyourdbnamehere on MySQL-tietokantasi nimi
    • usernamehere on MySQL-tietokantasi nimi
    • yourpasswordhere MySQL-salasanasi
    • localhost MySQL-isäntänimesi
  5. Tallenna muutokset.

4. Rikkinäisten linkkien korjaaminen WordPress-sivuoston siirtämisen jälkeen

Lopuksi sinun pitää korjata vanhentuneet linkit sivustossasi.

Korjaa rikkinäiset linkit WordPress-sivuostosi siirtämisen jälkeen seuraavasti:

1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
  2. Napsauta Laajennukset-valikosta Lisää uusi.
  3. Kirjoita Etsi ja korvaa ja napsauta sitten Etsi laajennuksia.
  4. Paikanna Etsi ja korvaa -laajennus ja napsauta sitten Asenna nyt.
  5. Valitse OK.
  6. Napsauta Aktivoi laajennus.
  7. Valitse Työkalut-valikosta kohta Etsi ja korvaa.
  8. Kirjoita vanhan sivustosi URL-osoite Etsi-kenttään. Esimerkiksi http://olddomainexample.com (ei vinoviivaa).
  9. Kirjoita uuden sivustosi URL-osoite Korvataan tällä-kenttään. Esimerkiksi http://newdomainexample.com (ei vinoviivaa).
  10. Valitse Kaikki ja napsauta sitten Siirry.
  11. Käyttäen verkkohotellitilisi editoria avaa wp-config.php-tiedostosi ja poista seuraavat kaksi riviä.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');

Me tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolien tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue niitä emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta. Kolmansien osapuolien merkit ja logot ovat omistajiensa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.