WordPressin vianmääritys

Huomautus: jos et halua yrittää korjata tätä ongelmaa itse, WordPress-Premium-tukitiimimme voi tehdä sen puolestasi.

Alun perin blogialustaksi luotu WordPress on kehittynyt yhdeksi maailman suosituimmista sivustonrakennussovelluksista, jonka palvelun kautta toimii noin 40 prosentissa Internetin kaikista sivustoista. Tässä on luettelo yleisimmistä virheistä, jotka voivat vaikuttaa WordPress-sivuston toimintaan, sekä ohjeet niiden ratkaisemiseksi.

Huomautus: tämä artikkeli kattaa vain yleisimmät WordPress-virheet. Jos sivustossasi näkyy jokin virhe, jota ei ole listattu alla:
Siirry haluamaasi osioon valitsemalla se
Virhe tietokantayhteyden muodostamisessa500 — Internal Server Error (sisäinen palvelinvirhe)
Sivustossa on jokin vakava virheSivusto näyttää valkoisen sivun
Hetkellisesti poissa käytöstä määräaikaisylläpidon vuoksi404-virheet julkaisuissa tai sivuilla
Erilaisiin sisältömuotoihin liittyvä virhe

Virhe tietokantayhteyden muodostamisessa

WordPress käyttää tietokantaa tallentaakseen tärkeitä tietoja, kuten tietoja sivuston käyttäjistä, julkaisuista, sivuista ja kommenteista. Jos sivustosi ei pysty kommunikoimaan tietokannan kanssa, näet sivuston sisällön sijaan virheilmoituksen ongelmasta tietokantayhteyden muodostamisessa.

Tämä ongelma voi ilmetä, jos olet siirtänyt WordPress-sivustosi tai olet muuttanut WordPress-tietokannan sijaintia, käyttäjätunnusta tai salasanaa jostakin muusta syystä. Toimi näin virheen korjaamiseksi ja sivustosi saamiseksi takaisin verkkoon päivittämällä tietokannan yhteysmerkkijonot.
(Takaisin alkuun)

500 — Internal Server Error (sisäinen palvelinvirhe)

Toinen ongelma, joka voi vaikuttaa WordPress-sivustoosi, on sisäinen palvelinvirhe, joka tunnetaan myös nimellä “virhe 500”. Kyseessä on yleisluontoinen palvelinvirhe, joka ilmoittaa sinulle, että palvelin ei pysty lataamaan sivustoa.

Koska virhe ei sisällä tarkkoja tietoja, sen korjaaminen perustuu usein “yrittämiseen ja erehdykseen”, mikä saattaa viedä paljon aikaa. Noudata näitä vianmääritysvaiheita sisäisen palvelinvirheen korjaamiseksi.
(Takaisin alkuun)

Sivustossa on jokin vakava virhe

Jos näet ilmoituksen siitä, että sivustossasi on jokin vakava virhe, syynä voi olla laajennusten, teemojen tai WordPress-version välinen yhteensopimattomuus, joka estää sivustoa latautumasta oikein. Jos näet sivustossasi vakavan virheen, korjaa se noudattamalla tämän artikkelin ohjeita.
(Takaisin alkuun)

Sivusto näyttää valkoisen sivun

“White screen of death” -virhe voi olla hankala, koska näet sivustossasi vain valkoisen näytön, eikä mukana ole virheilmoituksia, jotka avustaisivat sinua sen korjauksessa. Virheen taustalla on yleensä jokin viallinen laajennus tai teema tai niiden välinen ristiriita. Tästä syystä sinun kannattaa keskittyä selvittämään, mikä aiheutti virheen, jotta voit poistaa ongelmallisen laajennuksen tai teeman käytöstä tai korjata niissä esiintyvän virheen.
(Takaisin alkuun)

Hetkellisesti poissa käytöstä määräaikaisylläpidon vuoksi

Jos havaitset, että sivusto näyttää Briefly unavailable for scheduled maintenance -ilmoituksen (hetkellisesti poissa käytöstä määräaikaisylläpidon vuoksi) pitkään sen jälkeen, kun olet tehnyt päivityksiä WordPress-sivustoosi, noudata tämän artikkelin ohjeita ongelmia aiheuttavan tiedoston poistamiseksi.
(Takaisin alkuun)

404-virheet julkaisuissa tai sivuilla

Huomautus: seuraava ratkaisu korjaa vain koko sivuston laajuisesti esiintyvät 404-virheet. Jos näet virheen vain tiettyjen sivujen kohdalla, syynä voi olla pysyvän linkin sisältämä kirjoitusvirhe, tai kyseinen on sivu on saatettu poistaa.

Jos sivustosi näyttää kotisivun oikein, mutta näet 404-virheen sivuston kaikkien muiden julkaisujen ja sivujen kohdalla, syynä on yleensä .htaccess-tiedoston puuttuminen. Sinun tulee tallentaa pysyvät linkkisi uudelleen, mikä luo .htaccess-tiedoston uudelleen.
(Takaisin alkuun)

Erilaisiin sisältömuotoihin liittyvä virhe

Jos asensit äskettäin SSL-varmenteen sivustoosi, ja jotkin kuvat eivät lataudu oikein, tarkista, onko sivustossasi erilaisiin sisältömuotoihin liittyvä virhe. Näiden virheiden taustalla on usein elementtejä, joiden URL sisältää http://-osan https://-osan sijasta.

Valitse välilehti, jossa on käyttämäsi selaimen nimi. Näin saat lisätietoja siitä, kuinka voit tarkistaa sivustosi kehittäjätyökalujen avulla ja tarkistaa ongelman. Yritä paikantaa eri sisältömuotoja koskevat varoitukset konsolilokista.

Jos haluat etsiä virheitä Google Chrome -selaimesta, vieraile sivustossasi käyttäen Google Chromea, valitse jokin sivun osa kohdistimella ja pidä sitä painettuna (tai käytä hiiren kakkospainiketta). Valitse sitten Tarkasta. Valitse ylävalikosta Konsoli ja etsi punaisia varoituksia, jotka koskevat eri sisältömuotojen virheitä.

Voit korjata virheen käyttämällä laajennusta tai muokkaamalla .htaccess/web.config-tiedostoa. Vieraile tämän jälkeen sivustossasi käyttäen yksityistä selaustilaa tarkistaaksesi, latautuvatko kuvat oikein.

Jos haluat etsiä virheitä Firefox-selaimesta, vieraile sivustossasi käyttäen Firefoxia, valitse jokin sivun osa kohdistimella ja pidä sitä painettuna (tai käytä hiiren kakkospainiketta). Valitse sitten Tarkasta (Q). Valitse ylävalikosta Konsoli ja etsi punaisia varoituksia, jotka koskevat eri sisältömuotojen virheitä.

Voit korjata virheen käyttämällä laajennusta tai muokkaamalla .htaccess/web.config-tiedostoa. Vieraile tämän jälkeen sivustossasi käyttäen yksityistä selaustilaa tarkistaaksesi, latautuvatko kuvat oikein.

Jos käytät Safari-selainta, sinun täytyy ensin ottaa kehittäjätyökalut käyttöön. Vieraile sivustossasi käyttäen Safaria, ja valitse selaimen ylävalikosta Kehitys. Valitse sitten Näytä Web Inspector. Valitse Konsoli ja etsi punaisia varoituksia, jotka koskevat eri sisältömuotojen virheitä.

Voit korjata virheen käyttämällä laajennusta tai muokkaamalla .htaccess/web.config-tiedostoa. Vieraile tämän jälkeen sivustossasi käyttäen yksityistä selaustilaa Chrome-, Edge- tai Firefox-selaimessa tarkistaaksesi, latautuvatko kuvat oikein.

Jos näet edelleen eri sisältömuotoihin liittyvän virheen, lataa aktiivinen teemasi paikalliselle tietokoneellesi ja etsi näistä tiedostoista sivustosi URL-osoite. Sinun tulee päivittää kaikki URL-merkinnät http://-osasta https://-osaksi. Esimerkki: http://coolexample.com -> https://coolexample.com (käytä omaa verkkotunnuksesi nimeä coolexample.com-osoitteen sijasta) ja siirrä tiedostot uudelleen palvelimeen.
(Takaisin alkuun)