WordPressin vianmääritys

WordPress on yksi eniten käytetyistä alustoista verkkosivustoille. Vaikka se onkin äärimmäisen suosittu, siinä on kuitenkin muutamia yleisiä ongelmia, jotka ovat korjattavissa muutamassa minuutissa.

Huomautus: WordPressin vianmääritystä suoritettaessa saattaa olla hyödyllistä ottaa virheenkorjaus käyttöön, kuten kohdassa

näytetään. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon tietyt yhteensopivuusongelmat sivujen suunnittelutyökalun kanssa, kuten kohdassa
on esitetty.

WordPress-sivustoni on hidas

Ongelma: Aina, kun kävijä saapuu WordPress-blogiisi, palvelin käsittelee PHP-komentosarjat ja muodostaa tietokantayhteyden – se tekee toisin sanoen paljon työtä. Mitä kiireisempi sivustosi on, sitä hitaammaksi tämä prosessi muuttuu.

Sivujen hidas latautuminen on ongelmallista, koska siitä usein seuraa, että käyttäjät eivät vieraile sivustossasi mielellään. Syynä ovat usein väärin määritetyt ja huonosti toimivat laajennukset tai sellaisten kuvien käyttö, jotka on tallennettu muihin (hitaampiin) palvelimiin.

Ratkaisut:

Varoitus: Jos käytät WordPress-hallintaa, et voi asentaa välimuistia hallitsevia laajennuksia, kuten WP-Super-Cache tai W3 Total Cache. Tämä johtuu siitä, että WordPress-hallinta käyttää jo välimuistin hallintaa verkkosivustosi nopeuttamiseen.

Miksi WordPress ei pysty muodostamaan yhteyttä tietokantaani asennuksen aikana?

Ongelma: Jos olet asentanut WordPressin manuaalisesti verkkohotellitiliisi (eli et asentanut sitä esim. GoDaddy Hosting Connection-sovelluksen kautta) ja näet "Error establishing a database connection" -virheilmoituksen (”virhe tietokantayhteyden muodostamisessa”) yrittäessäsi muodostaa yhteyttä WordPressiin, sinun on muokattava wp-config.php-tiedostoasi, jotta se toimisi tietokantapalvelintemme kanssa.

Ratkaisu: Katso kohta

Blogini näkyy tyhjänä sivuna

Ongelma: Vialliset teemat saattavat johtaa tyhjien sivujen latautumiseen, erityisesti siinä tapauksessa, että siirsit blogisi tähän palveluun jostakin toisesta verkkohotellista.

Ratkaisu: Vaihda teemasi takaisin oletusteemaksi ja asenna sitten uudelleen se teema, jota haluat käyttää.

1. Siirry WordPress-päänäyttöösi.
  2. Napsauta Ulkoasu. Jokin oletusteema on listattuna.
  3. Napsauta Aktivoi oletusteeman alapuolella. Ulkoasu-sivu latautuu uudelleen.
  4. Napsauta Aktivoi haluamasi teeman kohdalla tai valitse uusi teema.
  5. Kun sinulla on haluamasi teema, palaa Ulkoasu-sivulle, valitse kyseinen teema ja napsauta sitten Aktivoi.

Ongelma: Ei selvitetty.

Ratkaisu: Jos olet yrittänyt yllä olevaa menettelyä, sinun pitäisi ottaa käyttöön WP_DEBUG ja WP_DEBUG_LOG wp-config.php-tiedostossa. Tiedoston debug.log sisältö voi auttaa sinua tai sivustosi pääkäyttäjää päättelemään, mikä plugin-laajennus, teema tai määritetty asetus saattaa olla ongelman taustalla. Jos tarvitset apua, katso

.

Huomautus: Tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolien tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue niitä emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta.

En näe muutoksia, joita tein sivustolleni sivujen suunnittelutyökalulla

Ongelma: Muutoksia ei julkaista.

Ratkaisu: Jotta näet muutoksesi WordPressissä, sinun täytyy julkaista päivittämäsi sivut. Tallenna ja poistu -painikkeen käyttäminen tallentaa ainoastaan luonnoksen sivustostasi. Muutokset eivät näy WordPressissä ennen kuin julkaiset ne sivujen suunnittelutyökalun avulla.

Poistin vahingossa sivun asettelun ja sisällön

Ongelma: Saanko sen takaisin aloittamatta alusta uudelleen?

Ratkaisu: Napsauta sivujen suunnittelutyökalussa kohtaa Mallipohjat, valitse sivustollesi asettelu ja joko korvaa nykyinen sisältösi/asettelusi tai liitä se sivusi alaosaan.

Miten lisään sähköpostikirjautumislomakkeen sivun sisältöön?

Ongelma: Se on oletuksena alatunnisteessa, miten voin lisätä sen sivulle?

Ratkaisu: Napsauta sivujen suunnittelutyökalussa kohtaa WordPress-widgetit ja etsi GoDaddy Email Marketing. Vedä widget sivullesi.

Miten lisään sosiaalisen median painikkeita sivun sisältöön?

Ongelma: Se on oletuksena alatunnisteessa, miten voin lisätä sen sivulle?

Ratkaisu: Napsauta sivujen suunnittelutyökalussa kohtaa WordPress-widgetit ja etsi GoDaddy Email Marketing. Vedä widget sivullesi.

Muita vianmääritysresursseja

Jos ongelma on vaikea, tutustu seuraavaan kohtaan: