WordPressin vianmääritys

WordPress on yksi eniten käytetyistä alustoista verkkosivustoille. Vaikka se onkin äärimmäisen suosittu, siinä on kuitenkin muutamia yleisiä ongelmia, jotka ovat korjattavissa muutamassa minuutissa.

Huomautus: Tämä artikkeli sisältää lähdemateriaalia wordpress.org-sivustosta yleisiin virheisiin ja niiden ratkaisuihin liittyen. Kyseisessä sivustossa on linkkejä suoraan asiaankuuluvaan dokumentaatioon, josta voit hakea tarvitsemaasi syvällisempää teknistä tietoa sen ollessa saatavilla.

Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla
WordPress-sivustoni on hidas Blogini näkyy tyhjänä sivuna
PHP-virheet Virhe tietokantayhteyden muodostamisessa
Yhteyden aikakatkaisu 404 Sivua ei löytynyt

Ennen kuin aloitat

WordPress sisältää kätevän integroidun toiminnon virheiden vianmääritystä varten. Se on nimeltään WP_DEBUG. WP_DEBUG-toiminto voi tarjota lisäinformaatiota siinä tapauksessa, että normaalit vianmääritysvaiheet eivät onnistu ratkaisemaan ongelmaa.

Voit ottaa WP_DEBUG-toiminnon ja WP_DEBUG_LOG-lokin käyttöön wp-config.php-tiedostossa. Tiedoston debug.log sisältö voi auttaa sinua tai sivustosi pääkäyttäjää päättelemään, mikä plugin-laajennus, teema tai määritetty asetus saattaa olla ongelman taustalla.

Jos tarvitset apua, katso:

WordPress-sivustoni on hidas

Aina, kun kävijä saapuu WordPress-blogiisi, palvelin käsittelee PHP-komentosarjat ja muodostaa tietokantayhteyden – se tekee toisin sanoen paljon työtä. Mitä monimutkaisempi ja kiireisempi sivustosi on, sitä hitaammaksi tämä prosessi muuttuu.

(Takaisin alkuun)

Blogini näkyy tyhjänä sivuna

Yleisluontoinen 500 ISE (Internal Server Error), yleiset PHP-virheet ja tietokantayhteysmerkkijonon ongelmat voivat ilmetä tyhjänä valkoisena ruutuna, joka tunnetaan WordPress-yhteisössä nimellä “White Screen of Death”.

(Takaisin alkuun)

PHP-virheet

On olemassa monia PHP-virheitä, joilla on omat yksilölliset oireensa. Seuraavat ovat yleisimmät PHP-virheet WordPress-järjestelmässä:

• Varoitus: Otsaketietoja ei voida muokata – otsakkeet on jo lähetetty
  • Kutsu määrittämättömään funktioon
  • Sallittu muistiraja ylitetty
  • Suorituksen maksimiaika ylitetty

Voit kokeilla seuraavia toimia:

(Takaisin alkuun)

Virhe tietokantayhteyden muodostamisessa

Jos olet asentanut WordPressin manuaalisesti verkkohotellitiliisi ja näet Error establishing a database connection -virheilmoituksen (”virhe tietokantayhteyden muodostamisessa”) yrittäessäsi muodostaa yhteyttä WordPressiin, sinun on muokattava wp-config.php-tiedostoasi, jotta se toimisi tietokantapalvelintemme kanssa.

(Takaisin alkuun)

Yhteyden aikakatkaisu

Yhteyden aikakatkaisuvirhe näytetään, kun verkkosivustosi yrittää tehdä enemmän kuin mihin palvelimesi pystyy. Se on erityisen yleinen jaetuissa verkkohotelleissa, joissa muistin määrää on rajoitettu.

Voit kokeilla seuraavia toimia:

(Takaisin alkuun)

404 Sivua ei löytynyt

Sivuston siirron tai verkkotunnuksen nimen muutoksen jälkeen WordPress-verkkosivustossasi saattaa toisinaan esiintyä 404 Sivua ei löytynyt -tyyppisiä virheitä sivuston linkkien kohdalla. Tämä voi olla myös Kotisivua ei löytynyt -virheeseen liittyvä ongelma.

(Takaisin alkuun)