Verkkohotelli ja perinteinen ylläpito Ohje

Yhteyden muodostaminen MySQL-tietokantaan PHP:llä

Voit käyttää MySQL-tietokantoja suoraan PHP-komentosarjoilla. Niiden avulla on mahdollista lukea ja kirjoittaa tietokannan tietoja suoraan verkkosivustosta.

1. Muodosta yhteys MySQL-palvelimeen käyttämällä mysql_connect-lausetta. Esimerkki:
    $con = mysql_connect('ISÄNTÄNIMI','KÄYTTÄJÄNIMI','SALASANA');

Lisää mysql_connect-tietoja koskevia ohjeita on kohdassa Tietokantasi tietojen tarkastelu jaettujen webhotellitilien kanssa.

2. Valitse käytettävä tietokanta käyttämällä mysql_select_db-lausetta. Esimerkki:
    mysql_select_db('TIETOKANNANNIMI', $con)

Tässä 'TIETOKANNANNIMI' on tietokantasi nimi. Tämä lause näyttää myös tietokannan yksityiskohtaisten tietojen sivun.

Kun yhteys on muodostettu ja olet valinnut tietokannan, voit lähettää siihen kyselyn käyttämällä PHP:tä.

Seuraava esimerkki auttaa yhteyskomentosarjan muodostamisessa.

Esimerkki PHP MySQL -yhteyskomentosarjasta

Tämä yhteyskomentosarja tarkastelee tietokantaa (tietokannan_käyttäjätunnus, etsii tietyn taulukon (taulukkosi_nimi) ja sen jälkeen luettelon kaikista tässä taulukossa olevista arvoista tietylle kentälle (eli sarakkeen), jonka määrität (oma_kenttä).

?php
	//Esimerkki tietokannan yhteyden syntaksista PHP:lle ja MySQL:lle.

//Yhdistä tietokantaan

$hostname="oma_isäntänimi";
	$username="tietokannan_käyttäjätunnus";
	$password="tietokannan_salasana";
	$dbname="tietokannan_käyttäjätunnus";
	$usertable="taulukkosi_nimi";
	$yourfield = "oma_kenttä";

mysql_connect($hostname,$username, $password) or die ("html>script language='JavaScript'>alert('Yhteyttä tietokantaan ei voida muodostaa! Yritä myöhemmin uudelleen.'),history.go(-1)/script>/html>");
	mysql_select_db($dbname);

# Tarkasta, onko tietue olemassa

$query = "SELECT * FROM $usertable";

$result = mysql_query($query);

if($result){
		while($row = mysql_fetch_array($result)){
			$name = $row["$yourfield"];
			echo "Name: ".$name."br/>";
		}
	}
?>

Lisätietoja on MySQL-toimintojen sivulla osoitteessa php.net.