Verkkohotelli ja perinteinen ylläpito Ohje

Yhteyden muodostaminen verkkohotelliisi FileZilla-sovelluksella (FTP)

FileZilla on ilmainen File Transfer Protocol (FTP) -asiakasohjelma Windows®-, Mac®- ja Linux®-käyttöjärjestelmille. Voit ladata sen osoitteesta http://filezilla-project.org.

FTP-asiakasohjelmien avulla voit siirtää tiedostoja omasta tietokoneestasi muihin tietokoneisiin Internetin välityksellä. Tässä tapauksessa kyseinen toinen tietokone on palvelin, jossa verkkohotellitilisi tiedostoja säilytetään. FTP-asiakasohjelmaa käytetään sivustosi tiedostojen siirtämiseen omasta tietokoneestasi verkkohotellitiliisi. Tämä merkitsee, että tiedostosi näkyvät Internetissä aina, kun joku vierailee verkkotunnuksessasi.

FileZillan käyttö verkkohotellitilin kanssa

Jos haluat käyttää FileZillaa verkkohotellisi kanssa, tarvitset oikeat FTP-asetukset.

Jos haluat käyttää FileZillaa (FTP), sinun täytyy

Kun kaikki on kunnossa, voit muodostaa verkkohotellisi yhteyden FileZillalla.

Yhteyden muodostus verkkohotellitiliin FileZillan avulla

Voit luoda yhteyden verkkohotelliisi lataamalla FileZilla ja noudattamalla seuraavia ohjeita.

Yhteyden muodostaminen verkkohotelliisi FileZillalla

1. Käynnistä FileZilla tietokoneeltasi.
  2. Täytä seuraavat kentät ja napsauta sitten Pikayhdistä:
    • Isäntä – Anna verkkohotellitilisi IP-osoite.
    • Käyttäjänimi – Anna verkkohotellitilisi käyttäjänimi.
    • Salasana – Anna verkkohotellitilisi salasana.

Jos sinulla on vaikeuksia yhteyden muodostamisessa verkkohotellitiliisi, syynä on todennäköisimmin virheellinen salasana. Lisätietoja: FTP-käyttäjänimen ja salasanan vaihtaminen.
    • Portti – tyyppi 22 sFTP:lle.

WordPress-hallinta-tyyppiset tilit voivat muodostaa yhteyden vain sFTP:n avulla.

Kun yhteys on muodostettu, FileZilla näyttää verkkohotellisi sisällön oikealla Remote site (Etäsivusto)-osassa ja muodostaa yhteyden tietokoneeseesi vasemmalla Local site (Paikallinen sivusto) -osassa.

Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia yhteyden muodostuksessa verkkohotellitiliisi FileZillan avulla, tutustu seuraavaan:

Tiedostojen siirtäminen verkkohotellitiliin FileZillan avulla

Siirrä tiedostosi verkkohotelliisi FileZillalla näiden ohjeiden mukaisesti.

Tiedostojen siirtäminen verkkohotelliisi FileZillalla

1. Etsi Paikalliset sivustotiedostot, jotka haluat siirtää verkkohotelliisi.
    • FileZilla näyttää paikallisen sivustosi sisällön käyttöjärjestelmäsi juuritasolta lähtien. Siirry tutumpaan paikkaan tietokoneesi tiedostorakenteessa kaksoisnapsauttamalla Käyttäjät, profiilinimesi, ja sitten Työpöytä tai ensisijaisten asiakirjojen kansio.
    • Tähän hakemistoon siirtämilläsi tiedostoilla pitäisi olla indeksitiedosto. Sen nimi on todennäköisesti index.html tai index.htm, mutta myös muut vaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja:
  2. Valitse paikallisen sivuston tiedostot. Voit valita useita tiedostoja kahdella tavalla:
    • Valitse yksi tiedosto ja pidä näppäimistösi Shift (Vaihto) -painiketta painettuna ja jatka valintaasi valitsemalla toinen tiedosto luettelosta. Kaksi valittua tiedostoa ja kaikki tiedostot niiden välissä valitaan.
    • Valitse yksi tiedosto ja pidä näppäimistösi Ctrl-painiketta painettuna ja jatka valintaasi valitsemalla toinen tiedosto luettelosta. Näin voit lisätä tai poistaa yksittäisiä tiedostoja valinnassasi.
  3. Paikanna Etäsivusto-hakemisto, johon haluat siirtää tiedostosi. Tähän tarkoitukseen tulee käyttää sivustosi juurihakemistoa (lisätietoja).
  4. Siirrä tiedostot paikalliselta sivustolta etäsivustolle vetämällä ja pudottamalla ne.
  5. Vedä ja pudota – Valitse paikalliset sivustotiedostot, jotka haluat siirtää palvelimeen. Napsauta niitä ja vedä ne Etäsivusto-hakemistoon. Kun hakemisto on korostettuna, voit pudottaa tiedostot (vapauta hiiren painike). Tiedostot ladataan palvelimeen.

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää FileZillaa yhteyden muodostamisessa verkkohotellitiliisi, tutustu seuraavaan: FileZillan FTP-yhteyksien vianmääritys.

Me tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolien tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue niitä emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta. Kolmansien osapuolien merkit ja logot ovat omistajiensa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.