Yleisiä verkkosivujen virheitä

HTTP-tilakoodit ovat kolmesta numerosta koostuvia sarjoja, joiden avulla verkkoselain saa tietoja sivun tilasta. Voit nähdä joitakin näistä virheistä selatessasi Internetiä, ja voit myös saada niihin liittyviä ilmoituksia verkkohotellitililtäsi.

Tämän oppaan avulla voit selvittää nopeasti, mitä tavallisimmat virhekoodit tarkoittavat ja miten voit lähestyä virheen korjaamista:

400 – Pyyntö ei kelpaa
Verkkopalvelin ei voinut jäsentää virheellisesti muotoiltua komentosarjaa. Useimmiten tämä virhe johtuu ohjelmointiongelmasta. Pyydä apua ongelman ratkaisemiseen kehittäjältäsi tai ohjelmistosi tarjoajalta.
Jos käytössäsi on GoDaddy Hosting Connection® -sovellus, ota yhteyttä asiakastukeemme.
401 – Ei valtuuksia
Sivun avaaminen edellyttää käyttäjänimeä ja salasanaa. Jos yrität avata sivun antamatta kirjautumistietoja, saat 401 – Ei valtuuksia -ilmoituksen.
403 – Käyttö estetty
Käyttö estetty -virhe tapahtuu, kun käyttäjä yrittää avata hakemiston, tiedoston tai komentosarjan ilman tarvittavia käyttöoikeuksia. Jos komentosarja on esimerkiksi vain yhden käyttäjän luettavissa ja muut käyttäjät yrittävät avata tiedoston, heille näytetään 403-virheilmoitus.
Myös virheelliset indeksitiedostot ja tyhjät hakemistot voivat aiheuttaa 403-virheitä. Saat lisätietoja tutustumalla verkkohotellitiliäsi vastaavaan artikkeliin: Verkkohotelli ja Klassikko / cPanel / Plesk.
404 – Ei löydy
Jos vierailija yrittää avata URL-osoitteen, jota ei ole olemassa, hänelle näytetään ilmoitus 404-virheestä. Ongelman syynä voi olla esimerkiksi virheellinen URL-osoite, puuttuva tiedosto tai uudelleenohjaus URL-osoitteeseen, jota ei enää ole olemassa.
500 – Sisäinen palvelinvirhe
Tämä on erittäin yleisen tason virhe, jonka mukaan verkkosivustolla on ongelma, josta ei ole välittömästi saatavilla tarkempia tietoja. Linux®-verkkohotellitilien tapauksessa tavallisimpia 500-virheiden syitä ovat virheelliset .htaccess-tiedostot tai niissä olevat virheelliset säännöt. Windows®-verkkohotelleissa tavallisin syy on web.config-tiedoston kautta tehty virheellinen pyyntö.
Näin voit selvittää ongelman syyn:
  • Linux: Tarkista Apache®-virhelokit.
  • Windows: Ota yksityiskohtaiset virhetiedot käyttöön määrittämällä seuraavat koodirivit web.config-tiedostoon:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Saat lisätietoja tutustumalla tilakoodien määritelmiin W3.org-sivustolla:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html